Blog

Vánoční stres

05.12.2013 19:47

Ahoj! Taky Vás tak děsí Vánoce? Mě teda jo. Ještě nemám koupený ANI JEDEN dárek, což je dost bída na to, žemám obdarovat asi deset lidí. No a jak na těch dárcích ušetřit? To mám utratit veškeré svoje úspory? Jako FAKT? Néééé! Mě se to tak nechce utrácet. 

Pamatujete si, jak jsem Vám tu kdysi kdákala něco o tom, že umím plynně španělsky? No tak to je pravda a já mám dokonce i ve Španělsku přátele (dost těžké uvěřit, co?) no a strašně moc bych je chtěla letět navštívit (jedu je navštívit jednou za rok o prázdninách). Zatím mi to mamka vždycky zaplatila (myslím cestu letadlem atd.), ale teď? Musíš si to zaplatit sama. Tolik peněz jen tak rozhazovat nemůžeme! (myslím, že má depku z toho, že dlouho nikde nebyla a ona fakt hodně cestuje - normálně) Máš dva sourozence!. Takže...jsem začala šetřit. Je to pruda! To vám teda řeknu.

No a jsme zase u dárků. Jak mám, proboha, zařídit to, aby se moje úspory moc nezmenšily a já měla nakoupených všech 10 dárků? Jsem snad Harry Potter? Prosím držte mi palce!

Ps: mohly byste se alespoň nachvilku zaskočit podívat do <-Knihy Návštěv? a napsat tam krátký komentář o obsahu na mém blogu? nebo hlasovat v mé anketě? ->

Vím, že jsem nudná!

Zatím Čaues!

Má nejlepší kamarádka

22.11.2013 20:34

Ahojky! Dneska jsem se rozhodla psát sloh (hahaha), teda spíš článek o mé nejlepší kamarádce. Jestli se Vám to téma zdá nudné, tak nepokračujte. Jsem velice špatný pisálek!

Já a moje nejlepší kamarádka se známe prakticky už od kolébky (nebo jinak řečeno: z dělohy, či porodnice - né, nerodili jsme tam spolu, byly jsme tam pouze porozeny). Není tedy divu, že se na sebe moc nenaštváváme a umíme lehce z té druhé vyčíst, co se jí děje. Je to jako čtení z knížky a ONA je rozhodně moje oblíbená knížka. Nejlepší knížka. Takže...tenhle článek je pro tebe, Luci!

Víte jaké to je když se Vám hroutí život? Asi ne co? Nebo jo? Protože jestli jo, tak nevíte čím jsem si prošla já a čím ona. Já vím, teďsi asi říkáte: "Haha, kolik vám je? Padesát?" Ale můžu vás ujistit, že tak to není. Oběma se stalo něco bolestného s tím nejdůležitějším, co v životě potřebujete- a prosím neříkejte voda nebo vzduch- stalo se něco ohledně naší rodiny (nechci to sem psát). ONA mě dokázala přivést na jiné myšlenky a ONA mi poradí se vším s čím potřebuji. Je tu pro mě. A já jsem tu pro ní. Kluci? Brnkačka, všechno mi odůvodní a nabídne mi na situaci reálný pohled. Nakonec příjdu na to, že se mu líbím :) Všemožné probémy: Vyřeší je! A ještě mi dodá sebeodvahy. Tajemství: Je můj trezor! Parťák? Legen - wait for it - Dary! Znáte takové ty trapné situace, ajk musíte někomu lhát a zahrát improvizované divadýlko? Domluvíme se ani nevím jak!

Mohla bych takhle pokračovat do nekonečna. To samé se snažím být i pro ní, ale ona je prostě lepší! Mít nejlepší kamarádku/kamaráda je to nejlepší na světě! Kdyby nebylo přátelství, nebylo by nic. 

Díky Čiki!

 

 

 

Takové moje normální ránko-nebo spíš stresový?!?

21.11.2013 19:19
Když se probudím, tak mám většinou špatnou náladu, jsem rozespalá a hlavně: v mé hlavě začne něco rozkřikovat: Je škola, škola, škola!!!! Vstávej, jinak to nestihneš! Instinktivně sahám po budíku a mačkám prodloužení, takhle se to opakuje asi pětkrát, když mi budík zazvoní po šesté, vezmu si ho do rukou a upřu na něj svůj hipnotizující pohled (nebo se alespoň snažim, aby byl, co nejhipnotičtější), budík pořád zvoní a já si myslím, že se stane nějaký zázrak a budík se vypne. Čekám, ale nic......stále nic.....pořád zvoní. Nakonec to vzdávám a vypnu ho sama. Vzbudí mě až rodiče, kteří jsou úplně v klidu, ale já? Pravý opak! Nejsem v klidu, jsem podrážděná, škola mi začíná za půl hoďky! Musim všechno stihnout! Nevím jak se říká tomu, když má člověk ráno blbou náladu kvůli škole, ale já tomu budu říkat předškolní stres.... V mý hlavě se pořád opakuje věta: Musíš to stihnout, máte přece první hodinu matiku! Fakt hrůůůza! Můj stres a obavy zažene až snídaně, která se skládá z kakaa a rohlíku s nuttelou nebo corn flaků či cini-minis (nebo něco jinýho od nestlé) s mlékem nebo jogurtem. Mrknu se na hodinky.....v poho, stíhám to.!!! Rodiče si, ale myslej něco jinýho, takže se nám naše předchozí nálady vymění- já úplně v poho-rodiče ve stresu. No a potom je to samý: ,,Alex pohni" , ,,To nestihneš!" , ,,Máš svačinu?" Brácha vypadá smutně, když konečně sejdu schody do předsíně a nazuju si boty a dělá všechno proto, aby mě zdržel (jen někdy, samozřejmě). Nakonec, ale stejně vypadnu a ještě jsem ráda......doma je strašnej zmatek :)
 
P.s. = máte to tak i Vy? , nebo jsem tady jediná nestíhavá já?

Noční Tvorové. Hahah

21.11.2013 19:15
Ahoj lidi!,
jak jistě víte, máme zde nový den a s ním i nové téma dne. Dneska je to slavné téma dne: Noční tvorové. Začnu tedy tím, že napíšu. co si pod tímhle spojením představují určité osoby: ZAČÍNÁME :P Doufám, že Vás čtení bude bavit :)
Z pohledu učitele: Noční tvorové jsou například kobylky z rodu...... Fuj nebudu Vás tady zatěžovat čtením o tom, co říkají učitelé, když jste dnes absolvovali mnoho hodin právě s nimi, že?
Z pohledu 16ti leté holky (jen některé :)): No.....noční tvor je určitě Filip, protože to s ním včera večer bylo bezva... :)
Z pohledu 16ti letého kluka (jen některého): Tak noční tvor je třeba.....mno.....faktz nevim, na to se mě neptejte, hele- myslim si že by toho věděl víc Hagrid!
Z mého pohledu: Noční tvor je tajemné stvoření noci, může to být optimistická, ale i pesimistická osobnost. Není to člověk, může to však být tvor podobný člověku :). Zvíře také není vyloučeno ze seznamu nočních tvorů, ba naopak. Zvíře se vyobrazuje nejčastěji, pro mě je tipická např. kočka černé barvy se zeleně zbarvenýma očima, ve kterých jde vidět moudrost. Je také velmi nepředvídatelná a je hodně aktivní v noci (samozřejmě). Co vy? Co si představujete?
 
Tak to je ode mě vše! Snažila jsem se to napsat hezky podle fantazie, ale jestli se někomu článek nezdá....nevadí! Každý má jinou představivost. Klidně pište, co se Vám nelíbilo, inspiruje mě to k psaní, čím dál lepších článků a to jen díky Vám!! (hahah, pořád budu psát stejně nudně, to se nezmění! Sorry, bro!)

Kamarádství!

21.11.2013 19:11
Co si člověk vlastně představuje pod pojmem ,,Přátelství"? Vybaví se mu napoprvé nějaký přítel, nebo nějaká vzpomínka s ním? Přátelství není jen o tom, že si vyměníte náramky nebo řetízky. Přátelství je o důvěře, splněných slibech, dobře prožitých zážitcích, ale také, i když to nemá člověk rád, je o dobách plných rozporů, starostí a především hádek. Samozřejmě, ale musí hádky vždy dobře dopadnou, jsou to vlastně takové zkoušky, pohádáte se a musíte se usmířit, protože si nedokážete představit život s tím, že toho dotyčného, budete považovat za nepřítele. Přátelství je velmi cenný dar a Vy o něj můžete přijít během jediné hádky, hlouposti, která Vás donutí zapomenout na Vaše společně vyšlápnuté cesty, na Vaše plány do minulosti, na Vaše vzpomínky spolu! Je, ale však ještě jedna věc, co je cenější než přátelství.....bez této věci přátelství nemůže fungovat, kdyby tato věc neexistovala, nevím, co by jsme dělali, asi se navzájem povraždili! Už víte? Ta věc je dar Odpuštění. Věc, která už zachránila nezpočetně lidím život a je také platná v Přátelství! Odpouštět se má! Mějte to na mysli!
Závěr: Važte si přátelství a prožívěte mnoho šťastných chvil s Vašimi přáteli
 
To je ode mě dneska všechno.....na víc jsem se bohužel nevzmohla!
 
Doufám, že se Vám to líbilo. 
Napište, co si o mých článcích myslíte do Knihy návštěv! Vaše názory mě inspirují! (Teď jsem mluvila jak nějaká češtinářka, co? Překlad: Až budete mít čas, mrkněte se na knihu návštěv a napište tam nějakej krátkej komentář!) :)))

Sny

21.11.2013 18:43

Ahoj! Jsem po dlouhé době zase zpátky! Stýskalo se Vám? Jestli jo, tak moc děkuji, mě taky a jestli ne, tak to chápu líp než kdokoli jiný. Takže...vybrala jsem si téma označené jako SEN

Pamatujete si Vaše sny? Já teda jo a někdy je to ta horší možnost. Zpravidla si je pamatuji, když se probudím. Pak je zapomenu, uprostřed dne si zase vzpomenu a pak si najednou vzpomenu třeba za dva roky. Co vy?

Máte noční můry? Rozhodně! Já jo! Většinou tam umře někdo z mé rodiny. Prostě hrůůza! 

Měly jste někdy sny, které měly nějakou návaznost, nebo se nějak opakovali? Samozřejmě! Třeba dneska! No, někdy to není úplně pohoda, ale ujde to. Můj nejhroznější sen, který se opakoval byl o tom, že jsem se točila na železném tlustém kole-sloupu a někdo mě chtěl zabít tím, že na mě házel nože. Probudila jsem se těsně před smrtí. Tenhle sen se mi zdál dvakrát. A nejlepší byl ten, kdy jsem skákala ze žebříku a odrážela jsem se zpátky (já vím že je to dětinské! Ale prakticky vzato JÁ pořád dítě jsem - nebo alespoň podle zákona). Takový adrenalin jsem nezažila ani v lanáči, když jsem lezla 20 metrů nad zemí! 

Jinak: Dneska jsem se o snech bavila se svou kamarádkou Lenkou S. a zjistily jsme, že když se nám něco zdá, nic nevnímáme. Žádné prostředí ani skoro zvuky. Třeba JÁ jsem měla už mnohokrát sen, kde se nemluvilo a přitom jsem se se všemi "učinkujícími" dorozumněla a věděla jsem pomalu na co myslí. Já vím, je to tím, že jsem já samotná tvořitelem vlastního snu, ale stejně...je to hrozně zajímavé!

Snáře jsou hrozná blbost! Všude se píše něco jiného!

Lapač snů jsem nikdy neměla, ale chtěla bych si ho koupit. Máte nějaký nápad-tip?

Zatim Čau a omlouvám se za dnešní nesnesitelně nudný článek. Zároveň ale MOC děkuji za to, že jste to vydrželi číst až sem!

Let's get it started

25.10.2013 18:26

Čaues! Vítám Vás u mého prvního článku! Bude to takové menší přivítání. Né, že bych věděla, jak začít.. :)

Takže... je to tady. Začínám svůj první zápis. Seznam te se. 

Tenhle blog byl založen zcela svobodně a já ho hodlám využívat. Nečekám nějaké miliony návštěvníků, ale ti co tu už nakonec budou, by se mohli zvěčnit v "knize návštěv" a napsat mi tam nějaký komentář. Kritiku příjmám (nic jiného ani neočekávám). No, ale abych tady jenom tak nemlela blbosti:

, jsem ta divná holka nahoře. Modrý oči, Světle hnědý vlasy, však víte... Nejsem moc hezká a asi nikdy se s tím popravdě nevyrovnám, ale život jde dál a já jedu s ním (zatím a doufám, že ještě řádku let budu). Tenhle blog, ale není o vzhledu (, že by mi na něm nějak záleželo-popravdě: VŮBEC mi na něm nezáleží). Vy, čtenáři, mě neznáte a já můžu psát své oblíbené články a svěřovat se (to zní fakt jako kdybych byla nějaká nána!) Vám bez ohledu na to, že bych se nějak ztrapnila. Radši budu končit, jinak by to nemuselo dopadnut úplně nejlíp.

Tak se mějte!

Zatím! =D